SMNnews Forums  


Go Back   SMNnews Forums > General Forums > Musician Central

Musician Central music theory and gear discussion







Reply
 
Thread Tools Rating: Thread Rating: 9 votes, 5.00 average. Display Modes
Old 03-20-2007, 08:11 PM   #91
emotional_dissonance
Registered User
 
emotional_dissonance's Avatar
 
Join Date: Mar 2007
Posts: 1
Rep Power: 0 emotional_dissonance is on a distinguished road
my turn..

Yo folks I just read this thread about furity loops and I wanted to show you my first old school death metalish song. I used several sound fonts for the guitars and samples for the drums recorded by one of my drummer friends \m/

I'm not a musician or somethin and can't even play an instrument but I figured fruity loops is fun and so I produced this 2 minutes of pure fuckin hatred and satan old school death metal song!
Would be cool if you could check it!

I'm also looking for someone who's interested in recording some simple guttural vocals for this song. Every time I try it it feels like my throat explodes... so no chance for doing it by myself. Would be soooo cool if any of you guys could give it a try!

If you'r interested let me know and message me via ICQ; 141-287-265 or write me an email or PN.

So... here's my song: http://rapidshare.com/files/22026327..._FL1_.mp3.html
emotional_dissonance is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 08:10 AM   #92
Morbid1
Registered User
 
Morbid1's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Colorado
Posts: 117
Rep Power: 9 Morbid1 is on a distinguished road
I would REALLY appreciate it if somebody could help me out with a little problem I'm having. I opened up Fruity Loops the other day to continue working on a song. The song and all the patterns belonging to that song were still there, but when I try to play either the patterns or the song back, I get nothing but dead silence. I think the sound for the program is working fine 'cause I still get the "launch-explosion" sound when I first open up Fruity Loops. I don't know if I deleted some files while cleaning out my computer or what, but this sucks. Any help or suggestions would be greatly appreciated. My sound/audio system is fine & working great, so it has to be something within the program I think??? Thanks in advance.
Morbid1 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 12:35 PM   #93
Ouroboros
Nescient
 
Ouroboros's Avatar
 
Join Date: Oct 2006
Posts: 2,116
Rep Power: 10 Ouroboros is on a distinguished road
Check the audio preferences in one of the menus. Make sure the output sound is selected to go through your sound card. I don't know why that would suddenly change if you haven't messed around with that, but it's either that, or you deleted your samples.

Try opening another project and using some of the stock samples in FL.
Ouroboros is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 03:37 PM   #94
F0RBIDDEN
Registered User
 
F0RBIDDEN's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 4,458
Rep Power: 14 F0RBIDDEN is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Morbid1 View Post
I would REALLY appreciate it if somebody could help me out with a little problem I'm having. I opened up Fruity Loops the other day to continue working on a song. The song and all the patterns belonging to that song were still there, but when I try to play either the patterns or the song back, I get nothing but dead silence. I think the sound for the program is working fine 'cause I still get the "launch-explosion" sound when I first open up Fruity Loops. I don't know if I deleted some files while cleaning out my computer or what, but this sucks. Any help or suggestions would be greatly appreciated. My sound/audio system is fine & working great, so it has to be something within the program I think??? Thanks in advance.
Try reloading all of the samples individually into the samplers on the pattern window, you probably renamed a folder or moved something.
F0RBIDDEN is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 04:53 PM   #95
joshgrind
Registered User
 
joshgrind's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 32
Rep Power: 0 joshgrind is on a distinguished road
where did the link for the tutorial go?
joshgrind is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 04:56 PM   #96
NavalPigsty
Registered User
 
NavalPigsty's Avatar
 
Join Date: Jan 2007
Posts: 2,247
Rep Power: 10 NavalPigsty is on a distinguished road
I'm not even going to check to see if it vanished, I'll just give you it.

http://www.cjmmachinery.com/FL/index.html
NavalPigsty is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 05:36 PM   #97
joshgrind
Registered User
 
joshgrind's Avatar
 
Join Date: Mar 2006
Posts: 32
Rep Power: 0 joshgrind is on a distinguished road
thanks dude
joshgrind is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 10:39 PM   #98
Morbid1
Registered User
 
Morbid1's Avatar
 
Join Date: Dec 2005
Location: Colorado
Posts: 117
Rep Power: 9 Morbid1 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by F0RBIDDEN View Post
Try reloading all of the samples individually into the samplers on the pattern window, you probably renamed a folder or moved something.
Once again, you are the man Forbidden. This is EXACTLY what was wrong. Thanks dude!!!
Morbid1 is offline   Reply With Quote
Old 03-26-2007, 11:43 PM   #99
Metastasis
Moderator
 
Metastasis's Avatar
 
Join Date: Apr 2006
Location: San Francisco
Posts: 692
Rep Power: 9 Metastasis is on a distinguished road
Yeah, Fruity Loops is kind of a pain in the ass, mostly for that stupid little grid where the beats are actually sequenced. I just export all the beats into Wav's and dump it into Cool EDit Pro's grid and move the beats around like that. That way I don't have to worry about switching tempos in FL5 - I can just export a separate beat under a different file name.

BTW, the triplet thing isn't really all that hard, you just multiply the bpm by 3 and divide by 2. For example, an eight note triplet for 250 X 3 = 750, then divided by 2 = 375. Just plot out the beats in the triplet tempo with a reference quarter pulse (250 being the quarter note speed) in mind.

I didn't know about editing events though, so thanks for that, whoever.
Metastasis is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 06:13 PM   #100
tenorbass
Registered User
 
tenorbass's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 554
Rep Power: 8 tenorbass is on a distinguished road
Is their any easy way to chane tempo in a song. I made a song and it switches tempo's alot.
tenorbass is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 07:04 PM   #101
ChAAPY
it's one louder
 
ChAAPY's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: TX
Posts: 15,028
Rep Power: 26 ChAAPY is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by tenorbass View Post
Is their any easy way to chane tempo in a song. I made a song and it switches tempo's alot.
right click on the tempo bar and choose "edit events". find the bar in your song that has a tempo change and draw it in.
ChAAPY is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 07:07 PM   #102
F0RBIDDEN
Registered User
 
F0RBIDDEN's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 4,458
Rep Power: 14 F0RBIDDEN is on a distinguished road
Read that section of the tutorial dude, I covered it extensively.
F0RBIDDEN is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 07:56 PM   #103
tenorbass
Registered User
 
tenorbass's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 554
Rep Power: 8 tenorbass is on a distinguished road
I tried it out and it did not work. my song goes from 150 to 75 to 90 to 150 bpm. I put all that in the edit events. It looked good. I make the pattern for when it switches to 75 and I go to fill in the playlist and I get a huge bar. I then cut the parts out I didnt need and the tempo never changed.

Last edited by tenorbass; 03-27-2007 at 08:18 PM..
tenorbass is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 09:25 PM   #104
F0RBIDDEN
Registered User
 
F0RBIDDEN's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 4,458
Rep Power: 14 F0RBIDDEN is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by tenorbass View Post
I tried it out and it did not work. my song goes from 150 to 75 to 90 to 150 bpm. I put all that in the edit events. It looked good. I make the pattern for when it switches to 75 and I go to fill in the playlist and I get a huge bar. I then cut the parts out I didnt need and the tempo never changed.
Don't know what to tell you man, you're doing something wrong...The pattern that's at 75bpm should be the same size on the screen as every other bar unless that pattern is like 16 beats long instead of 4 for example...If you want to send me the .flp file I can fix it for you...
F0RBIDDEN is offline   Reply With Quote
Old 03-27-2007, 09:52 PM   #105
tenorbass
Registered User
 
tenorbass's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 554
Rep Power: 8 tenorbass is on a distinguished road
You have a pm. I dont know why the bar would get so big. But you can use different patterns within the new tempo right. It will just switch tempo right away at those measures.
tenorbass is offline   Reply With Quote
Old 05-04-2007, 08:03 AM   #106
killshaun
Registered User
 
killshaun's Avatar
 
Join Date: Nov 2004
Location: australia
Posts: 392
Rep Power: 10 killshaun is on a distinguished road
does anyone know where i can download a full version of fruity loops? i;ve been using fruity loops 3 forever and now i've read that tutorial i noticed version 3 doesnt have the "Edit events" section to change the fucking tempo!

thanks guys
killshaun is offline   Reply With Quote
Old 05-11-2007, 07:00 PM   #107
scars remain
Registered User
 
Join Date: Nov 2005
Posts: 2
Rep Power: 0 scars remain is on a distinguished road
can anyone help me with getting the drums in fl studio too sound alittle more realistic.heres some crappy songs ive been workin on but the drums and mix are pretty shitty http://www.myspace.com/yathisstinks
scars remain is offline   Reply With Quote
Old 06-04-2007, 04:56 PM   #108
Necro Nick
General Gutsaw
 
Necro Nick's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Location: Corona, CA
Posts: 93
Rep Power: 8 Necro Nick is on a distinguished road
I think its rad people are using Cool Edit
Necro Nick is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2007, 04:48 AM   #109
THATDUDE7
Nihilist
 
Join Date: May 2006
Location: California
Posts: 298
Rep Power: 8 THATDUDE7 is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by killshaun View Post
does anyone know where i can download a full version of fruity loops? i;ve been using fruity loops 3 forever and now i've read that tutorial i noticed version 3 doesnt have the "Edit events" section to change the fucking tempo!

thanks guys
THATDUDE7 is offline   Reply With Quote
Old 07-15-2007, 11:00 AM   #110
F0RBIDDEN
Registered User
 
F0RBIDDEN's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 4,458
Rep Power: 14 F0RBIDDEN is on a distinguished road
http://www.cjmmachinery.com/fruityloops41.zip
F0RBIDDEN is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007, 01:16 AM   #111
THATDUDE7
Nihilist
 
Join Date: May 2006
Location: California
Posts: 298
Rep Power: 8 THATDUDE7 is on a distinguished road
Thank you so much!
THATDUDE7 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007, 01:51 AM   #112
THATDUDE7
Nihilist
 
Join Date: May 2006
Location: California
Posts: 298
Rep Power: 8 THATDUDE7 is on a distinguished road
the template link on the 3rd page isnt working can anyone re up it?
THATDUDE7 is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007, 01:14 PM   #113
tenorbass
Registered User
 
tenorbass's Avatar
 
Join Date: Aug 2006
Posts: 554
Rep Power: 8 tenorbass is on a distinguished road
I have some tempo changes in my gp file but they are not happening in fruity loops. I think its because i am using the change tempo thing in FL but is their something else i am doing wrong?
tenorbass is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007, 11:04 PM   #114
F0RBIDDEN
Registered User
 
F0RBIDDEN's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 4,458
Rep Power: 14 F0RBIDDEN is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by tenorbass View Post
I have some tempo changes in my gp file but they are not happening in fruity loops. I think its because i am using the change tempo thing in FL but is their something else i am doing wrong?
Sorry bro can't help you, I don't use GP and I've only ever tried that importing thing once. I think you have to reset ALL of your tempos in Fruityloops though, I don't think it imports the tempo changes from the MIDI file...
F0RBIDDEN is offline   Reply With Quote
Old 07-16-2007, 11:09 PM   #115
F0RBIDDEN
Registered User
 
F0RBIDDEN's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 4,458
Rep Power: 14 F0RBIDDEN is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by THATDUDE7 View Post
the template link on the 3rd page isnt working can anyone re up it?
Link works fine for me man, try it again...
F0RBIDDEN is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2007, 06:11 PM   #116
Frank Zappa
G-Spot Tornado
 
Frank Zappa's Avatar
 
Join Date: Jul 2006
Posts: 729
Rep Power: 8 Frank Zappa is on a distinguished road
How do you make instruments sustain? Sorry, I'm a n00b, but sometimes you can have a note stretched out a long time in the piano roll but it cuts off...how do I make it last that entire time? I'm probably trying to make hip-hop beats, so any tips would be cool.
Frank Zappa is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2007, 06:16 PM   #117
ChAAPY
it's one louder
 
ChAAPY's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: TX
Posts: 15,028
Rep Power: 26 ChAAPY is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by F0RBIDDEN View Post
I think you have to reset ALL of your tempos in Fruityloops though, I don't think it imports the tempo changes from the MIDI file...
this is correct.

off topic, but what toms did you use on that BDM cover you did? I have the same samples you have but they don't sound like that. Did you do some extra EQing on the toms?
ChAAPY is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2007, 06:35 PM   #118
F0RBIDDEN
Registered User
 
F0RBIDDEN's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 4,458
Rep Power: 14 F0RBIDDEN is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by ChAAPY View Post
this is correct.

off topic, but what toms did you use on that BDM cover you did? I have the same samples you have but they don't sound like that. Did you do some extra EQing on the toms?
Tom samples from the last Chimaira album that I got from Andy Sneap's message board, they rule!!!
F0RBIDDEN is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2007, 06:39 PM   #119
F0RBIDDEN
Registered User
 
F0RBIDDEN's Avatar
 
Join Date: Sep 2004
Location: Cambridge, Ontario
Posts: 4,458
Rep Power: 14 F0RBIDDEN is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by Frank Zappa View Post
How do you make instruments sustain? Sorry, I'm a n00b, but sometimes you can have a note stretched out a long time in the piano roll but it cuts off...how do I make it last that entire time? I'm probably trying to make hip-hop beats, so any tips would be cool.
It sounds to me like you're doing exactly what you're supposed to do...maybe the sample your using doesn't sustain? Only certain instruments and stuff sustain, stuff like drum samples won't sustain no matter what you do in the piano roll...
F0RBIDDEN is offline   Reply With Quote
Old 07-17-2007, 07:44 PM   #120
ChAAPY
it's one louder
 
ChAAPY's Avatar
 
Join Date: Apr 2004
Location: TX
Posts: 15,028
Rep Power: 26 ChAAPY is on a distinguished road
Quote:
Originally Posted by F0RBIDDEN View Post
Tom samples from the last Chimaira album that I got from Andy Sneap's message board, they rule!!!
hook us up!
ChAAPY is offline   Reply With Quote
Reply

Bookmarks




Thread Tools
Display Modes Rate This Thread
Rate This Thread:

Posting Rules
You may not post new threads
You may not post replies
You may not post attachments
You may not edit your posts

BB code is On
Smilies are On
[IMG] code is On
HTML code is Off

Forum Jump


All times are GMT -4. The time now is 10:34 PM.


Powered by vBulletin® Version 3.8.4
Copyright ©2000 - 2014, Jelsoft Enterprises Ltd.
SMNnews.com: 2002 -